Βιβλία

Αρχική / Βιβλία

Ο Ήλιος και το Φεγγάρι

Η διαμάχη δύο ουράνιων σωμάτων, του Ήλιου και του Φεγγαριού, γίνεται αφορμή για να καταλάβουμε πως οι διαφορές μας απομακρύνουν! Η Γη, ως κυρίαρχη αυτών λοιπόν, μέσα από μια έξυπνη δοκιμασία τα κάνει να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο: μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να καταφέρει, όσα μπορούμε ενωμένοι, αφού…τα πάντα γίνονται καλύτερα μαζί!

Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως οι βασικές αξίες δεν έχουν ηλικία. Η Μαριάννα Γιατρά σε ηλικία 9 χρονών γράφει με απλό και κατανοητό τρόπο για θέματα που απασχολούν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους.

Συγγραφέας: Γιατρά Μαριάννα Εικονογράφηση: Τσανάκη Βασιλική

Ηλικία: 2+

Οι Περιπέτειες των Σκουόφς – Τα Τρία Νέφη

Τι συνέβη στο Δάσος και γιατί τα Σκουόφς ζουν κρυμμένα κάτω από τις ρίζες του Μεγάλου Δέντρου; Γιατί οι μεγάλοι αποφεύγουν να μιλήσουν γι’αυτό; Στον κόσμο των ξωτικών κάτι τρομερό έχει συμβεί και τα μικρά Σκουόφς είναι τα μόνα που μπορούν να το διορθώσουν. Η Κλάρμιν, η Λαρέντα, ο Στέφαν, ο Μόριν, ο Λάσφεν και η Άμπερ θα ριχτούν με τόλμη στη μεγάλη περιπέτεια που θα τους οδηγήσει στην άκρη του κόσμου τους και θα τους αποκαλύψει κρυμμένα μυστικά, αλλά και τον τρόπο να νικήσουν τα καταστροφικά νέφη και να φέρουν πάλι τη γαλήνη και τη χαρά στο Μεγάλο Δάσος. Στον δρόμο τους θα ανακαλύψουν νέες πολιτείες, θα πολεμήσουν με άγρια τέρατα, θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους και θα αποδείξουν σε όλους, πως όταν έχουν ο ένας τον άλλο, πολλά και μαγικά μπορούν να συμβούν!

Ένα βιβλίο με πολλή φαντασία γραμμένο από την Κατερίνα Βουτσά σε ηλικία 14 χρονών.

Συγγραφέας: Βουτσά Κατερίνα Εικόνες: Βουτσάς Φώτης

Ηλικία: 8+

Ανθολογία από παιδιά για ποιητές – Συνομιλίες στο επέκεινα –

Μπορεί ένας δάσκαλος να εμπνεύσει τους μαθητές του, έτσι ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ποίηση και τους μεγάλος Έλληνες ποιητές; 31 μαθητές της έκτης δημοτικού «συνομιλούν» σε πεζή και ποιητική μορφή με τον Όμηρο, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Ρίτσο, τον Παλαμά, τον Βρεττάκο, τον Εμπειρίκο και τον Πολέμη σχολιάζοντας και αναλύοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τους.

Ένα Ανθολόγιο «εγχειρίδιο» που μυεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες στον θαυμαστό κόσμο της ποίησης.

Συγγραφέας: Συλλογικό Καθοδήγηση: Μανιάτης Νικόλαος

Ηλικία: 12+

 Τα Πρώτα Παιδιά

Τα Πρώτα Παιδιά σπαρταρούν για να γεννηθούν, αλλά και για να δουν τον κόσμο. Έχουν την περιέργεια ενός μικρού παιδιού, για να δουν εάν η φαντασία τους θα εκπληρωθεί και το πως θα εκφραστεί το πλήθος για εκείνα. Ο έξω κόσμος και η αρχαιότητα, η φύση και τα συναισθήματα, ο έρωτας και η καθημερινή ζωή, συμπλέκονται και δημιουργούν το δικό τους ποιητικό πρόσωπο.

Οι Εκδόσεις Μικρογραφίες συνεχίζουν να επενδύουν στην ποίηση εκδίδοντας μια ακόμη ποιητική συλλογή, της δεκαπεντάχρονης Ηλέκτρας Τσαγκαράκη, προσπαθώντας να εμπλουτίσουν την παιδική – και όχι μόνο – βιβλιοθήκη με κάτι που ως τώρα φάνταζε ξένο και δυσανάγνωστο.

Συγγραφέας: Ηλέκτρα Τσαγκαράκη

Ηλικίες: 14+