Εκδόσεις «Μικρογραφίες»

Οι εκδόσεις Μικρογραφίες, είναι ένας premium εκδοτικός οίκος, ο οποίος ασχολείται με την έκδοση παιδικών βιβλίων γραμμένων εξ’ ολοκλήρου από παιδιά. Δημιουργήθηκε μέσα από την αγάπη μας για το βιβλίο και από την ανάγκη των μικρών μας φίλων να «ακουστούν» και να «εκφραστούν».

Λειτουργούμε από το 2019 και αρωγός σε αυτή μας την ιδέα, στάθηκε ο οργανισμός «The People’s Trust», φορέας που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά του “Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη”.

Στοχεύουμε στην ποιοτική έκδοση παιδικών βιβλίων για αυτό και κάθε έργο κρίνεται και αξιολογείται μεμονωμένα από μια ομάδα φιλολόγων, ψυχολόγων και εικαστικών. Τα βιβλία που επιλέγονται για έκδοση, περνάνε από επιμέλεια κειμένου και εικονογραφούνται ή επιμελούνται εικονογράφησης όταν υπάρχει ήδη πρόταση από κάποιο παιδί.

Αφού το αποτέλεσμα κριθεί άρτιο, περνάει στο στάδιο της εκτύπωσης σε ένα από τα καλύτερα τυπογραφεία της Αθήνας και τα βιβλία διανέμονται και πωλούνται κανονικά στα βιβλιοπωλεία.

Διαλέξαμε το παιδικό βιβλίο γιατί δεν πιστεύουμε ότι απευθύνεται μόνο σε παιδιά. Ακούγοντας τα παιδιά, έχουμε όλοι να μάθουμε πολλά.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς επενδύουμε στα παιδιά…

Οι «Μικρογραφίες» επενδύουν στο μέλλον.